GSM Modules

GSM Modules (algemene informatie)
Niet iedereen kent de vele mogelijkheden van GSM modules. GSM modules zijn echter voor veel meer doeleinden dan alleen het bewaken van pompinstallaties te gebruiken. Mede daarom proberen wij U hieronder uit te leggen hoe en waarvoor onze GSM modules zowel kunnen worden ingezet. Alle modules zijn van goede kwaliteit en tegen gereduceerde prijzen leverbaar!

Wat is en kan een GSM module.
Een GSM module is een elektrisch apparaat (besturingsysteem) welke is voorzien van GSM communicatietechniek. Een GSM module is deels vergelijkbaar met een mobiele GSM telefoon maar dan niet bedoeld om er mee te gaan bellen maar echter om er op afstand iets mee te bedienen en/of te bewaken. Door enkel het in- of uitschakelen van de ingangcontacten van het GSM module kan deze U bijvoorbeeld een SMS berichten sturen. Afhankelijk van het type GSM module kunt u er ook op afstand enkele uitgangcontacten (relais) mee in- en uitschakelen. Met een GSM module kunt u dus makkelijk bijvoorbeeld een gebouw, paardestal of boot bewaken. Ook kunt u deze GSM modules gebruiken om andere elektrische apparaten zoals roldeuren en poorten op afstand te bedienen.

Verschillende GSM modules.
Afhankelijk van uw toepassing(en) hebben wij diverse GSM modules beschikbaar. Zo zijn er modelen met 1 weg en/of 2-weg communicatie mogelijkheden. Het 1-weg syteem betekent dat deze GSM module u alleen kan SMS-en of u kan hiermee alleen iets aan- of uitschakelen. Het 2-weg systeem daarin tegen kan u zowel SMS-en als ook kunt u er op afstand iets mee aan- of uitschakelen.

Waaruit bestaat een GSM module nog meer.
Een GSM module is een klein apparaat welke dus is voorzien van in- en/of uitgangen, afhankelijk van type module. In het GSM module dient ook gewoon een normale SIM-kaart met abbonement te worden geplaatst (net als bij een mobiele telefoon). Met behulp van de SIM-kaart en het abbonement (wordt meegeleverd) kan het GSM module op afstand via het GSM netwerk (24 uur) met u of anderen communiceren. Normaliter communiceert het GSM module met u doormiddel van normale SMS berichten. Elke ingang afzonderlijk kan een eigen vooraf ingesteld SMS bericht naar u toe zenden.

GSM Modules programmeren.
Een GSM module bezit een kleine PLC (computer). Deze wordt door ons voor uw specifieke toepassing(en) geprogrammeerd. U hoeft dus niet te beschikken over complexe programmeerkennis middels software welke wij voor u zullen uitvoeren. Mogelijk kleine toekomstige aanpassingen, bijvoorbeeld het wijzigen van telefoonnummers kunnen door u zelf worden gedaan middels het inbellen met uw eigen mobiele telefoon.

GSM Modules – praktijk voorbeelden.
Afhankelijk van het type GSM module kan deze module u en/of anderen een SMS bericht sturen tijdens calamiteiten aan een apparaat of een inbraak melden. Ook kunt u overal vandaan (op afstand) apparaten aan/uit schakelen. Dus of u nu een gebouw, paardestal of boot wilt bewaken een poort, verwarming of buitenverlichting wilt inschakelen, uw GSM module is altijd en overal 24 uur bereikbaar. Overige informatie op aanvraag leverbaar.

© 2010 – Pompinstallaties b.v.

TELEFOONNUMMER

+31 (0)73 – 684 17 55

TELEFOONNUMMER

+31 (0)73 – 684 17 55