×

D32 - De dompelpomp

Dompelpompen (algemeen)
Een dompelpomp (perspomp) is een soort elektromotor met waaier voor het verpompen van water. Dompelpompen zijn uitgevoerd met aansluitkabel en eventueel vlotterschakelaar. Afhankelijk van het soort te verpompen afvalwater is een pomp naar keuze beschikbaar. Voor elk type dompelpomp is droogdraaien (pompen zonder water) zeer schadelijk. Het te verpompen afvalwater wordt namenlijk ook gebruikt om het gehele pomphuis te koelen en daarmee verbranding van de perspomp te voorkomen. 


Onderwater koppeling
Bij een pompgeleidingsysteem wordt o.a. het leidingwerk, de balkeerklep en een kogelafsluiter, alszijnde vast leidingwerk ingebouwd in een pompinstallatie. De meeste dompelpompen kunnen worden gecombineert met een pompgeleidingsysteem. Met behulp van het pompgeleidingsysteem kan enkel de pomp direct en eenvoudig uit de pompinstallatie worden geligt. Een pompinstallatie verpompt schoon regenwater en/of vervuild afvalwater. De dompelpomp transporteert het water vanuit een verzameltank via een persleiding naar het gemeente riool. Hierbij wordt de pompinstallatie aangestuurd door meet- en regelapparatuur welke tevens aanwezig zijn in de verzameltank. 


Meerdere dompelpompen voor meer zekerheid 
Het bedrijf Pompinstallaties.NL produceert en levert een grote variëteit aan pompputten die berekend zijn op iedere taak. Onder deze pompinstallaties bevinden zich ook types met meerdere dompelpompen. Een dergelijke 2-pomps installatie heeft naast een hogere pompcapaciteit ook een grotere bedrijfszekerheid. Bij storing of een tekort aan capaciteit neemt de tweede dompelpomp de taken van de eerste dompelpomp volledig over.

Dompelpompen voor elke taak 
Ook voor een losse dompelpomp kan men bij Pompinstallaties.NL terecht. Men levert een breed scala aan professionele dompelpompen voor uiteenlopende toepassingen, capaciteiten en specificaties. Geschikt voor elk soort pompwerk, van licht tot zwaar. 

Kwaliteit
Al onze dompelpompen worden ontworpen, gebouwd en getest op betrouwbaarheid en geringe slijtage omdat ze jarenlang van dienst moeten zijn. Het onderhoud is relatief eenvoudig uitvoerbaar en hoeft dankzij de solide constructie bovendien slechts sporadisch plaats te vinden. Voor een blijvend probleemloos werkende pompinstallatie (machine) is onderhoud doch noodzakelijk. Hiervoor kunt u terecht bij de specialisten van Pompinstallaties B.V. Ook de plaatsing kan geheel door ons worden verzorgd. Wilt U een installaties zelf plaatsen, ook dat is geen probleem. De pompinstallatie wordt dan gewoon 'plug and play' geleverd. Mede door de handige aanduidinglabels en de gratis telefonische ondersteuning is installatie nog enkel kinderspel. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.


© Copyright by Pompinstallaties B.V.