×

C55.10 - GSM Module S601

GSM Schakelmodule S601 - (Besturen op afstand) 
1x Relais uitgang voor aansturing op afstand 
-- Gratis oproepschakeling
-- Met nummerherkenning tot 2000 gebruikers 

GSM Module S601 - Voorbeelden en mogelijkheden. 
Stel u heeft thuis of op het werk een elektrische roldeur of poort. Hierbij worden normatiter een of twee dure handzenders (afstandbediening) geleverd welke u gebruikt om uw deur te bedienen. Dit kan veel makkelijker met behulp van uw mobiele GSM telefoon. Ten eerste heeft u uw mobiele telefoon wellicht altijd bij. Ongeacht waar u bent of met welke auto of fiets u rijd. Uw handzender zult u eerder vergeten. Met uw mobiele telefoon kunt u altijd en overal vandaan uw poort openen en sluiten. Dus ook als u niet thuis bent!

GSM Module S601 - Gratis uw poort openen met uw mobiele telefoon? 
Uw GSM module heeft net als uw mobiele telefoon een eigen 06-nummer. Wanneer u dit nummer belt gaat uw poort open. Nu zult u denken, dus iedereen die dit zelfde nummer belt kan mijn poort open maken. Dat is zeker niet zo! Uw GSM module herkent namenlijk uw eigen GSM telefoon middels nummerherkenning. Als uw mobiele telefoonnummer inderdaad ook voorkomt in het geprogrammeerd geheugen van het GSM module dan pas opent de GSM module uw poort. Omdat het GSM module uw oproep ook geheel niet opneemt (weigert) is deze oproep GRATIS. In het geheugen kunnen tot max. 2000 nummers worden geprogrammeerd. Dit kunnen vrij gekozen nummers zijn van bijvoorbeeld uw huisgenoten, collega's, vrienden en/of familie etc. De module is verder voorzien van een uitleesbaar kalender- en tijdregistratie waarmee men tevens ook op bepaalde tijden personen kan weigeren (bijvoorbeeld in weekeind geen toegang). 

Een eenvoudige GSM-oproep ...en alle deuren gaan voor u open!
Ontdek de S601, een klein, ingenieus apparaatje, waarmee uw mobiele GSM alle deuren voor u opent. Een eenvoudige gratis oproep volstaat voortaan om hekken, een slagboom of een automatische poort te openen. In alle veiligheid. En uiterst eenvoudig. De afstandsbediening is vanaf nu verleden tijd!

BENT U PARTICULIER GEBRUIKER ?
Bedien uw garagepoort of uw hekken door de S601 op te roepen met uw gsm. De intelligente technologie van het toestel "weigert" de oproep, die u dus niet betaalt. Maar ze activeert onmiddellijk de opening van uw poort. Uw voordeel? Geen dure afstandsbedieningen meer nodig en geen gevaar meer die te kunnen verliezen. Geen speciale code te onthouden. En maximale veiligheid en controlemogelijkheden… u bepaalt immers zelf wie al dan niet het systeem mag gebruiken. Resultaat: eenvoud, gebruiksgemak en duurzaamheid.

BENT U BEDRIJFSLEIDER ?
Maak het voor uw medewerkers een stuk makkelijker… en verhoog tegelijk de veiligheid van uw bedrijfsgebouwen. Met de S601 kunnen uw medewerkers voortaan via hun gsm de poorten, automatische slagbomen van uw werf of laadperrons openen. U kunt zo tot 2000 verschillende personen instellen en zelf bepalen wie op welke dagen, tijdens welke uren of onder welke omstandigheden toegang heeft. Beter nog. Dankzij de "logboek"-functie kunt u het komen en gaan van elke gebruiker via uw PC natrekken. Uw voordeel? Verhoogde veiligheid, permanente controle en maximale efficiëntie: alle gsm-oproepen om een poort te bedienen kosten niks!

Met de S601 vervangt uw mobiele GSM het numerieke toetsenbord. 
De S601 functioneert met een gewone SIM-kaart. Een ’pre-paid’ kaart voldoet helemaal. Afmetingen: 90 x 55 x 25 mm.

VEILIGHEID 
Alleen vooraf geregistreerde gebruikers zullen in staat zijn het contact aan te sturen met behulp van hun gsm of een klassiek telefoontoestel. De CLIP van de gebruiker moet daarbij zichtbaar zijn, het nummer van de oproeper mag niet verborgen zijn (de CLIR mag niet actief zijn). Het is op basis van de CLIP van de oproeper (gebruiker) dat de S601 herkent welke nummers al dan niet toelating hebben de poort te openen. Oproepen waarvan de CLIP niet zichtbaar is zullen het contact niet kunnen activeren. De gebruiker kan ook een beperking volgens uurschijf opgelegd worden (zie bij 'Groepen').

GEBRUIKERS 
U kunt tot 2.000 gebruikers registreren. Elke gebruiker maakt deel uit van een gebruikersgroep. Een gebruikersgroep bepaalt de uurschijf gedurende welke gebruikers al dan niet het openen van de poort zullen kunnen bevelen. 

Voorbeelden 

Groep 1 :
De gebruikers van groep nr. 1 hebben geen beperkingen; ze kunnen de poort 24/24 uur, 7/7 dagen bedienen. 

Groep 2 : 
De gebruikers van groep nr. 2 hebben toegang van maandag tot vrijdag, van 8 tot 12u en van 13 tot 17u. Buiten deze perioden wordt de toegang geweigerd. 

Groep 3 : 
De gebruikers van groep nr. 3 zullen alleen toegang hebben op vrijdag, tussen 9 en 18u (vb. de poetsvrouw). U kunt tot 16 groepen aanmaken met verschillende uur- en weekschijven.

HOE KAN EEN GEBRUIKER INGEVOERD WORDEN ?
Met een SMS bericht. Het volstaat een sms bericht te zenden om een gebruiker toe te voegen of te verwijderen. De uurschijven voor de verschillende groepen moeten vooraf bepaald worden. Telkens wanneer een wijziging wordt aangebracht aan de gebruikerslijst zal een controle-sms verzonden worden naar een vooraf geregistreerd nummer.

TECHNISCHE KENMERKEN 

GSM
GSM-netwerktype; GSM 900 MHz phase II / GSM 1800 MHz 
SIM-kaart; Plug-in 3 V of 1,8 V "small" 
Uitgezonden vermogen; 2 W 
Ontvangstgevoeligheid; -105 dBm 

ANTENNE 
Frequenties; 900 / 1800 MHz 
Impedantie; 50 ohm 
Gestraald vermogen; 2 W 
Antenneaansluiting; SMA (vrouwelijk) 
Lengte kabel; 3 tot 10 m, of zonder kabel 

VOEDING 
Adapter; 230 V AC / 12 V DC - 400 mA 

VERBRUIK 
Stand-by; 30 mA 
In werking; 300 mA 

Seriële kabel 
Interfacetype; RS-232C 
Connector; D-Sub 9-pins vrouwelijk, geleverd met speciale kabel 

Schakelaar 
Contact; N.O. in stand-by 30 V DC 1A - 250 V AC 0,5 A 
Schakelduur van het contact; Tussen 0,5 en 9 seconden 

Diversen 
Afmetingen; 90 x 55 x 25 mm 
Werkingstemperatuur; 0 tot 45 °C 
Gewicht; apparaat + voeding 350 gr