×

C10.07 - WBU Installatie

WBU Installaties - Algemeen 
Een WBU-installatie (Water Beveiligings Unit) is een compact bewakingsysteem met pomp welke het onderlopen en/of overstromen van kelderruimtes voorkomt. De WBU Installatie SMR400 is met name geschikt om licht vervuild afvalwater tot een zeer laag waterniveau (5 mm) weg te kunnen slurpen. De overige WBU-installaties VLR en DWC zijn geschikt voor het wegpompen van zwaar vervuild afvalwater, zoals afkomstig kan zijn door riool verstopping, lekkage, grondwater problematiek, bluswater en regenval uit kelders, gebouwen en -complexen naar een elders gelegen rioolstelsel.


WBU Installaties - Montage 
Alle hoogwaardige componenten in een WBU-installatie worden in de fabriek uitvoerig getest op juist functioneren. Deze juist op elkaar afgestemd zijnde componenten, worden elk stevig op het frame gebouwd. Dit compleet voorgemonteerd frame kan direct tegen de bestaande kelderwand worden gemonteerd. De WBU-installatie wordt na montage middels een slagvaste kunststof behuizing afgesloten. De WBU-installatie wordt stekkerklaar aangeleverd. 


WBU Installaties - Toepassingen
Een WBU-installatie wordt normaliter toegepast als noodvoorziening in lager gelegen ruimtes waar ongewenst water te verwachten is. Dit kan zijn in een ondergrondse kelder, een liftschacht, de toerit naar een lager gelegen garage etc. Afhankelijk van het type WBU kan water al worden weggepompt vanaf een hoogte van ca. 5 mm. Een WBU-installatie is geschikt voor vorstvrije opstelling. 


WBU Installaties - Compleet systeem 
Met behulp van waterniveausensoren wordt de perspomp aangestuurd. Een WBU-installatie wordt compleet inclusief perspomp, pompgeleiding, balkeerklep, kogelafsluiter en instroomrooster aangeleverd. Middels een 3-delige koppeling aan bovenzijde kan de WBU eenvoudig worden aangesloten aan het persriool. Op verzoek is het mogelijk een hoogwateralarm te gebruiken. 


WBU Installaties - Onderhoud en inspectie 
Na het verwijderen van de beschermkap is elk component van de WBU installatie goed toegankelijk voor inspectie en/of onderhoud. De perspomp kan tijdens inspectie direct worden uitgenomen. 


WBU Installaties - Veilig toepassen 
Ondanks het beproefde WBU concept is doch enige voorzichtigheid geboden. Het is raadzaam projecten en/of opslagkelders voorzien met kostbaarheden met ons te bespreken en/of te doen laten aanschouwen. WBU Installaties functioneren in noodtoestanden alleen bij aanwezigheid van een goede voedingspanning. Zorg zonodig voor een noodstroomvoorziening. 


WBU Installaties - Optioneel hoogwateralarm 
Afhankelijk van het optioneel verkrijgbaar hoogwateralarm (controller) kunnen diverse rand assessoires worden aangesloten zoals; Aansturing van externe afsluitkleppen, alarmsignalering naar het gebouwen beheersysteem, SMS alarmbericht via het GSM module etc. 


WBU Installaties - Technische gegevens 
Daar genoemde WBU installaties sterk van elkaar verschillen zijn technische gegevens van deze WBU installaties alleen op aanvraag leverbaar.